Energetska obnova zgrade
Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ŠIBENIKU

ORIANA KUNČIĆ

ORIANA KUNČIĆ glumacki ansambl

ORIANA KUNČIĆ

Oriana Kunčić rođena je 1971. godine u Šibeniku. Do 1990.  godine bila je članica ansambla baletnog studija, te dramskog ansambla Šibenskog kazališta, igrajući u predstavama Bajka o kraljevim trešnjamaDiv SamoživKrikSan ljetne noćiCrvenkapica pojela vukaNečastivi na filozofskom fakultetu i Hamlet u Mrduši donjoj.

Na univerzitetu Ca’Foscari u Veneciji od 1994. do 1997. godine studira na smjeru Storia dello Spetaccollo. Diplomirala je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2002. godine, u klasi profesora Admira Glamočaka. Glumila je u predstavama i filmovima Go West (igrani film, režija: Ahmed Imamović), Brod luđaka (igrani film, režija: Matias Lebberer), Romeo i Julija (kazališna predstava, režija: Haris Pašović), Konkurs (kazališna predstava, režija: Alen Drljević), Lutka s kreveta broj 21 (kazališna predstava, režija: Oriana Kunčić).

Od 2003. godine radi kao Casting direktor, surađujući s nizom bosanskohercegovačkih, hrvatskih i europskih redatelja, poput Srđana Karanovića, Jasmile Žbanić, Hans Christiana Smitha, Andree Štake, Rudolfa Schweigera, Gabrielle Rusell i drugih. Tri filma na kojima je radila prikazana su u natjecateljskoj konkurenciji Berlinalea, dok je film Grbavica Jasmile Žbanić, osvojio Zlatnog medvjeda. Kao asistentica redatelja radila je na pet igranih filmova i jednoj kazališnoj predstavi (Tetovaža, redateljica Aida Bukvić).

Dugogodišnja je suradnica Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, a od 2010. godine članica je ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku gdje je igrala u predstavama Kontrakcije M. Bartletta, Pir malograđana B. Brechta, Mačak Džingiskan i Miki Trasi V. Parun – L. Tuača, Prosidba i Medvjed A. P. Čehova, 7. kontinent  P. Radin, Malo veliko kvrgavo drvce O. Raka, Arhimedov zakon J. M. Miró i Coromina i Laživac M. Nole.