Energetska obnova zgrade
Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

“NAPRAVI SVOJ PLAKAT ZA ORAŠARA” – LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU POVODOM SVJETSKOG DANA DJECE!

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Čekajući kraj prosinca i Orašara, šibenski teatar i ured Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku organiziraju radionicu za djecu koja će se održati u nedjelju, 20. studenog, od 10 do 12 sati u Kazalištu. Napravi svoj plakat za Orašara naziv je radionice u sklopu koje će djeca u grupama ili individualno na kazališnoj pozornici raznim likovnim tehnikama prilagođenoj njihovoj dobi izrađivati svoj plakat. Radionica je namijenjena djeci vrtićke dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole.

 

„Na ovaj ćemo način dati svoj obol obilježavanju Svjetskog dana djeteta i to na način tipičan za Međunarodni dječji festival. Plakati koje će djeca raditi bit će izloženi 28. i 29. prosinca, tijekom gostovanja predstave Orašar u kazalištu tako da će ih tih dana moći vidjeti svi posjetitelji našeg kazališta“, poručili su iz MDF-a. Ujedinjeni narodi proglasili su Svjetskim danom djece 20. studeni, danom posvećenom djeci, kada je 1989. Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta. Konvencija je potpisana od strane 196 zemalja i prvi je dokument u kojem se djetetu pristupa kao subjektu s pravima,
a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu.

Radionica je besplatna no potrebne su prethodne prijave zbog što bolje pripreme radionice, a prijaviti se može na e-mail mdf@mdf-sibenik.com. Potrebno je navesti ime i prezime djeteta te uzrast. Voditelji radionice i šibenski kazalištarci za male polaznike radionice pripremili su i prigodne poklone.

Nedavne objave

Prati novosti i na društvenim mrežama

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ŠIBENIKU

raspored izvedbi

Nera plakat za web
30.07.2024.
Dvorište Barokne kuće, Nin
ARSENOV FERAL plakat B2
09.08.2024.
Dvorac Vitturi - Kaštel Lukšić
SUMICA plakat convert
08.08.2024.
 • Okrug- Čiovo
  Autor: Sergej Mioč
  Redatelj: Sergej Mioč
  SUMICA plakat convert
  11.08.2024.
 • Klis
  Autor: Sergej Mioč
  Redatelj: Sergej Mioč