Energetska obnova zgrade
Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

Božične čarolije

PODIJELI S PRIJATELJIMA

30. OBLJETNICA „BOŽIĆNIH ČAROLIJA“

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, uz suorganizatore Leontrade i Gradsku knjižnicu „Juraj Šižgorić“,  te pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Šibenika nastavlja s održavanjem tradicionalne manifestacije za djecu „Božićne čarolije“. Ove godine obilježit će se 30. obljetnica od osnutka manifestacije, a tom prigodom pripremljen je i bogat program.
Božićne čarolije započinju već 1. prosinca u 17 sati u Gradskoj knjižnici i to kreativnom radionicom izrade božićnih čestitki. Voditeljica radionice je Marina Šimić, viši knjižničar s Dječjeg odjela, a radionica traje do 6. prosinca.
U četvrtak, 7. prosinca u 11 sati u prizemlju knjižnice bit će otvorena izložba pod nazivom „30 godina Božićnih čarolija“ koju je postavila Zdenka Bilušić, voditeljica Centar za vizualnu kulturu djece i mladih u gradskoj knjižnici. U nastavku dana, u 18 sati u HNK u Šibeniku nastupom dječjih zborova „Zdravo maleni“, „Cvrčak“ i etno igraonica „Balarin“ iz Gradskih vrtića “Šibenska maslina” i “Smilje” te dječjeg zbora “Grdelini”, Drniš, plesne grupe Toxic, DSR Studija Balans, plesnog teatra „Sjene“, Nine Vujević iz glazbene udruge Melodija, Stankovci te posjetom Djeda Božićnjaka upriličit će se svečano otvorenje „Božićnih čarolija“. Moderatori programa su Nikola Urukalo i polaznici dramske radionice i studija „Ivana Jelić“ HNK u Šibeniku.
U utorak, 12. prosinca u 16 sati Božićna čarolija stići će u Centar za odgoj i obrazovanje „Šubičevac“, kada će djecu posjetiti Djed Božićnjak, Ermin Ljevo i članovi moto kluba „Galeb“. Dan nakon, 13. prosinca Djed Božićnjak, dječji zbor „Zdravo maleni“ te Ermin u posjetit će i Cvjetni dom za starije osobe.
U sklopu Čarolija obilježit će se i 65. godina dječjeg zbora „Zdravo maleni“ svečanim koncertom koji će se održati u kazalištu u subotu, 16. prosinca s početkom u 19 sati. Na koncertu uz Zdravo malene nastupaju i Branimir Bubica, dječji zbor „Cvrčak“, stariji članovi zbora „Zdravo maleni“ i Antonela Doko. Program će voditi članovi dramskog studija „Ivana Jelić“
Od predstava djeca će moći pogledati „Grudicu – toplu priču za hladne zimske dane“ koja je na programu u subotu, 23. prosinca u 11 sati. Ulaznice su dostupne na blagajni kazališta i webshopu.
”Grudica” je jedna topla priča za hladne zimske dane, koja nam govori o darivanju i pravom prijateljstvu između malenoga zeke, šišmišića, vjeverice i jednog stabalca tise, rođenom u zimskoj noći na jednom, snijegom i ledom prekrivenom proplanku. Ovu je priču najljepše slušati uz vatricu i topli čaj kaj kamina ili ognjišta, a možda i u toplom kazalištu…
Predstava „Grudica“ gostovat će u Trogiru 2. prosinca, u Omišu 16. prosinca i u kulturnom centru u Vodicama 22. prosinca, te u Amadria Parku 23. i 30. prosinca.
U kazalištu će se odigrati i predstava „Šumica“ uz posjet Djeda Božićnjaka i podjelu poklona. Predstave su 9. i 20. prosinca, za organizirani posjet.

Nedavne objave

Prati novosti i na društvenim mrežama

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ŠIBENIKU

raspored izvedbi

Nera plakat za web
30.07.2024.
Dvorište Barokne kuće, Nin
ARSENOV FERAL plakat B2
09.08.2024.
Dvorac Vitturi - Kaštel Lukšić
SUMICA plakat convert
08.08.2024.
 • Okrug- Čiovo
  Autor: Sergej Mioč
  Redatelj: Sergej Mioč
  SUMICA plakat convert
  11.08.2024.
 • Klis
  Autor: Sergej Mioč
  Redatelj: Sergej Mioč